Thursday, October 28, 2010

Apple...


Saya ada satu biji epal..

Anda juga ada 1 biji epal..

apa kata kita tukar epal..

anda ada 1 , saya juga ada satu...


kalau saya ada 1 ilmu

anda juga ada satu ilmu

apa kata kita tukar ilmu...

jadi

anda ada 2, saya juga ada 2 ilmu...


Ilmu- harta yang x kan pernah berkurang walaupun ia digunakan...


Wednesday, October 27, 2010

In my cup of Tea...~




"Kelmarin adalah kenangan,
Hari ini adalah perjuangan,
Esok..bukanlah satu kepastian.
*~*~*~*


Menyintai bukan bererti memiliki,
Memiliki bukan bermakna menakluki,
CiNTa itu memerlukan pengorbanan dan kesabaran.
*~*~*~*


Benih azam yang menyusur diri adalah warna ketinggian nurani,
renda kemenangan adalah cambahan kesabaran yang tidak pernah pudar.
Ayuh....bangun merentangi halangan demi sebuah mekarnya kejayaan.
*~*~*~*


Teruskan perjuangan dalam bidang yang diminati walau,
sebesarmanapun gelombang yang menghalang. Usah kembali berpatah ke
Pengkalan, layarkan terus bahtera perjuangan hingga berjaya mencecah
Pulau Impian.


*~*~*~*
Persahabatan yang telah terbina ibarat dua buah jambatan yang
menghubungkan antara dua benua. Jambatan itu akan terus kukuh jika
ia sentiasa dibaiki oleh kedua-dua pihak.
*~*~*~*


Tidak dinamakan hidup jika tidak ada kekusutan. Tidak
dinamakan kematangan jika tidak ada kekalutan.
*~*~*~*




p/s: saya teruja... mungkin anda tidak tahu...

Tuesday, October 5, 2010

hutang

siapa yang merasakan sy berhutang dengan beliau..
please update me...

sedih..
hampa...
kecewa...

pabila seseorang yang telah meminjam sejumlah wang
kemudian berjanji untuk membayar pada tarikh yang telah dipersetujui
tidak mengotakan janji itu...

bahkan,
sms tidak dibalas..
call x pernah diangkat...

meminjam kerana diri tersebut mengalami kemalangan...
perlukan wang
ni smpai sekarang xde kabar berita...
update cerita pun xde...

please...
tolong beritahu saya sekiranya sy ada berhutang dengan kalian...

Wednesday, August 18, 2010

Care for your Career

(petikan bacaan surah at-taubah ayat 18 hingga 26 oleh imam muda asyraf dan hizbur)

ok...

bagaimana nak mula...

pendek kata

sebenarnya susah nak cari rezeki

Azrin mengaku

Azrin hampir give up GEMS

true..

sekarang ni dalam proses nak wat keputusan

pernah suatu ketika baru-baru ni

Azrin wat tindakan terburu-buru...

dah betul-betul lose HOPE

HOPELESS

HELPLESS

kenapa begitu?

pusing ke belakang

memerhati wakt-waktu yang telah dilalui...

nak jd cikgu dah melepas peluang

nak jd doktor, xthn tgk org sakit-sakit.. kita pun skali merasa sakit.. *huhu*

actually, mana-mana kerja pun susah

yang menguatkan semangat seseorang itu bergantung pada niat mereka

setiap hari kena mulakan langkah dengan niat

setiap malam sebelum tido pun kena akhiri dengan niat

pendek kata

determination seseoran g yang nak melakukan sesuatu perllulah berasaskan niat yang kukuh

nak ada determination

perlu ada sebab yang konkrit

nak ada sebab perlu ada pendorong dan pemangkin

iaitu, manusia sekeliling itu sendiri

khususnya orang yang terdekat dan tersayang

cth: bekerja utk membantu ibu bapa

sekirannya berniat untuk mendapat duit, saja.. maka duit la yang akan kita dapat, kita rasa payah untuk menggunakan duit itu untuk menolong ibu bapa...

bagi yang lelaki, tentu skali memebri nafkah itu menjadi tanggujawab mereka

umumnya, wanita tertarik dengan lelaki yang pandai memikul tanggugjawab

tips penting: anda perhatilah bagaimana mereka menjaga harta/ barang kepunyaan mereka

baru keje 2 bulan kt hicom-yamaha pun rasa nak give up

malu la skit, Azrin

u're not that weak, girl...

p/s: i need to be assertive...

Friday, August 13, 2010

Air Mata Nabi Adam


: "Tahukah saudara semenjak Nabi Adam terkeluar dari syurga akibat tipu daya
iblis, beliau menangis selama 300 tahun. Nabi Adam tidak mengangkat
kepalanya ke langit kerana terlampau malu kepada Allah swt.

Beliau sujud di atas gunung selama seratus tahun. Kemudian menangis lagi
sehingga air matanya mengalir di jurang Serantip. Dari air mata Nabi Adam
itu Allah tumbuhkan pohon kayu manis dan pokok cengkih. Beberapa ekor
burung telah meminum air mata beliau. Burung itu berkata, 'Sedap sungguh
air ini.'

Nabi Adam terdengar kata-kata burung tersebut. Beliau menyangka burung
itu sengaja mengejeknya kerana perbuatan derhakanya kepada Allah. Ini
membuatkan Nabi Adam semakin hebat menangis. Akhirnya Allah telah
menyampaikan wahyu yang bermaksud, 'Hai Adam, sesungguhnya aku belum pernah menciptakan air minum yang lebih lazat dan hebat dari air mata taubatmu itu.'"
Fitrah seorang manusia itu sendiri adalah melakukan kesilapan...
APabila kita tersedar kita telah berbuat silap..
Segeralah kita bertaubat pada Allah...
Sentiasa berdoa agar Allah memberi hidayah serta ilham kpd kita...
Sebelum kita ingin disayangi,
kita perlu belajar menyayangi
begitu juga hubungan kita dengan Allah
Allah is watching us
Allah always listens us..

Sunday, August 1, 2010

Mariage Proposal

topik yg sgt personal untuk disebut-sebut..

cukup masa, harta serta ilmunya

insyaallah

pasti semua berharap untuk mendirikan rumah tangga



spouse...

is your closest best friend

the shoulder that u can cry on



semakin waktu berlalu

biar la sampai satu tahap

teringin nak merasa

bagaimana perasaan seorang perempuan ketika ingin melamar lelaki yang ingin dikahwininya..



....

...

....



i can only say...



WOW



hihihi...



uniknya

x sume org dpt rasa

peristiwa mcm ni...



urmm...


Rasulullah pun dilamar pada usia baginda 25 tahun...

kiranya

pada usia tu...

khususnya lelaki dah cukup matang untuk berkahwin


tgu apa lagi..???

it's ok, gentleman

let me PROPOSE you...

hikhik..

~(^_^)~

p/s: secrets-one republic

Saturday, July 31, 2010

Florist Theme...

baru je merepek tukar theme
since blog skin dulu dah kena delete..
so kena tukar jgk
secara paksa rela..

dlm masa 2 minggu ni
mcm2 dh blaku
smp betul2 wat Azrin tergamam
tergumam
sampai la terdemam sekarang ni

Alhamdulillah
apepun
perlu lebih byk belajar memahami situasi


tatkala kita gembira
sebaik-baiknya
seharuslah berpada-pada
kerana ada org mungkin sedang berduka

tatkala kita berduka
sebaik-baiknya
seharuslah juga secara bepada
kerana boleh jadi kedukaan itu ada keindahan disebaliknya

indahnya kitab La Tahzan ni

rezeki Allah sangat meluas
ada di mana-mana

kegembiraan dan kemanisan sangat banyak di atas dunia ni
pahitnya sangat sedikit
sekadar untuk menyedarkan kita
bahawa kita ni insan yang mudah lupa

Azrin x habis bc lagi buku tu
apetah lagi nak complete wat setiap tips dlm buku tersebut

but siyes
buku tu sgt best...

Azrin kena bljr menyayangi sesuatu
mempelajari sesuatu
walaupun ia sgt pahit buat diri Azrin

hal dunia mmg xkn pernah selesai
suatu hari tempat kita skrg ni akan digantikan oleh org baru
suatu hari keremajaan ini akan menjadi pudar
jd tny diri Azrin sendiri
apa benda yang sentiasa kekal?

bg Azrin
mungkin hati ini akan menjawab
1. Sahabat yang bersahabat untuk dunia dan akhirat
2. Amal jariah
3. Doa org2 mukmin
4. keredhaan ibu bapa

jgn la bimbang kan kritikan manusia
mungkin kritikan itu boleh membina jati diri kita

mungkin kita dilihat sebagai insan x berguna
yang tiada apa-apa
itu hnya pandangan manusia
tp bukan dr pandangan Allah
Allah suka kepada hamba yang sentiasa bersyukur pada-Nya

;)

Tuesday, July 20, 2010

multiple...


kalau boleh

semua benda nak intergrated...

semua benda nak multiple-in-1


mungkin akan disalahtafsirkan

never mind

i just have to bear with the risk..


combine skali

and take some time to develop some thing

Sunday, July 18, 2010

La tahzan


Dont be sad
ALLAH is always with us...

bukan senang..
untuk bergembira

bukan senang
untuk bersabar..

kenapa lah, dalam setiap minggu
ada saja titisan jernih turun menghujani

sepasang mata -melihat
sepasang telinga- mendengar
sumenya masuk ke dalam hati...

tp ada satu je anggota mulut- digunakan untuk menyampaikan apa yang lahir dari hati

mulut zaman sekarang ni, dh pki byk teknologi canggih...
xperlu cakap pun...
tekan keypad tret-tret-tret je...
dah jd satu conversation..

pedih, bisa, racun sume ada...

kita bersedih atas
kelemahan..
kekurangan..
kehilangan...
kesempitan..
dan macam2 lagi...

nangis je keje...
dah xde keje lain ke nak buat...

nangis lagi...
tgk tu...
sudahlah...

kalau x suka saya/aku... jangan sindir sinis pd sy/aku...
sume org ada hati dan perasaan...

kalau x suka sy/aku... delete je la sy dr facebook...
awak pun x sakit mata, sakit telinga apetah lagi sakit hati pd saya/aku...

sorry... i'm human that always make mistakes...
sorry... i'm human that always wanna learn from my mistakes...
sorry... i'm human that always weak to recover from my sadness...
sorry...i'm human that always wanna seek for my happiness...
sorry...i;m human that always wanna learn and be corrected...

p/s: nangis je la satu hari ni... ape boleh wat....
dah kena racun....

Saturday, July 17, 2010

Jingle-Jungle

everything's juggling
Jingle-Jingle-Jungle-Bell
byk sgt nk kena belajar dalam 24 jam sehari
kena prioritize mana satu yang lebih penting dulu...
seronok blaja, seronok jugak keje
seronok masak, seronok jgk kemas rumah
habis..
kalau sume seronok
mana satu nak master dulu??
wuwuwu...
tolongla Azrin...
Azrin...
tolongla diri sendiri ni...
aduhai..
xreti urus masa dengan sempurna langsung...
tolong babap skit...
bahaya betul kalau bg si Rebit ni berkeliaran kat Jusco dgn troli sorg2...
nak kena ni...
waaa......
p/s: surfing every "how-to" website with Daddy Google from now...

Tuesday, July 6, 2010

Sahabat

How Does it feel..

When a girl feel so scared that she couldn't afford to tell anything…


 

Apa agaknya rasa..

Bila setiap gerak geri sering diperhatikan

Oleh mata-mata kurang menyelesakan


 

Benda ni x wajar dihuraikan

Cukup sekadar ni je


 

That girl x mengharapkan apa..

Dia yakin ini sumer adalah ujian

Cume ahny perasaan belas untuk meminta

Kepada sesiapa yang sudi

Supaya sama-sama mendoakan keselamatan

That girl tu

Bersama-sama dengan Sahabat yang lain

Di sesuatu tempat yang agak asing

Bagi perempuan untuk

Menongkah arus kematangan dalam pekerjaan


 

Azrin harus rasa bersyukur

Banyak ilmu boleh digapai dalam arus yang penuh cabaran tersebut


 

Pabila berjalan

Mungkin sesekali kita akan tersadung

Lalu terjatuh

Apetah lagi meninggalkan luka

Nak marah batu ke sebab yang menyebabkan kita tersadung?

Kenapa bukan salahkan diri sendiri yang cuai?

Bila dah luka

Nak teruskan menangis ke tanpa mencari pertolongan dan berusaha untuk mencari penyembuhan?

Kalau berdegil nak diteruskan

Luka tersebut menunggu masa untuk berkudis apetah lagi bernanah pada badan

*************************Dear Diary***************************

I'm reaching 23 this year

Mama pun dah pesan jangan beli Baju katun-katun lagi

Baru pegang 1 tanggungjawab

Dah rasa mcm menggalas 10 guni

Padahal baru suruh jangan beli baju katun je tu..

Wawawa…~~


 

Berbalik pada soal RIBUT pada minggu lepas

Mereka yang Azrin maksudkan BERTUAH dan BERNASIB BAIK tu

Memang mereka DESERVE dengan title tersebut


 

Mereka adalah orang yang Azrin saying

Azrin ULANG semula

Orang yang Azrin SAYANG

Orang yang Azrin rasa sangat urgent untuk menegur silap mereka

Orang yang Azrin akan sedih pabila mereka bermuram durja

Orang yang Azrin akan marah pabila mereka xnk berusaha

They KNOW that…

*************************Dear Diary***************************


 


 

Dalam hidup kita mesti mencari kawan

Dalam Kawan kita mesti mencari SAHABAT


 

Hebatnya mempunyai sahabat yang BERIMAN

Suatu hari pabila AJAL kita akan sampai

Lebih dari sedekahkan Al-Fatihah

Mereka akan membantu keluarga kita menguruskan pengebumian


 

Hebatnya mempunyai sahabat yang BERILMU

Suatu hari pabila kita JAHIL atau BUNTU

Mereka akan menjadi PENYULUH untuk kita kembali ke pangkal jalan


 

Hebatnya mempunyai sahabat yang BERSOPAN

Gerak geri mereka akan menjadi contoh teladan

Untuk kita cuba praktikkan…


 

What a BLESSFUL life if we have those kinds of FRIENDS…~

I want to learn from all of you..~

Amiin…~

;)


 


 

Sunday, July 4, 2010

Body-Busy


Busy
Bizi
Buzi...

BUZZ

BUZZY..

ok..
enough with words


sepanjang minggu ni

i mean

around 28 June - 3 July 2010

terdapat beberapa orang yang

BERTUAH

lagi BERNASIB BAIK

sebab terkena

ribut taufan

dari Azrin...

hehe...

bukan senang tu...

orang lain xpernah merasa tau~

balik2 muka yang sama je
muka yang sama tu pulak tahan je kena ribut
nk wat cmne..
dah terbiasa...
x biasa pun kena la biasakan jugak...


tp ada insan ni
iaitu my sister sendiri
terssangat best, sbb Azrin mmg sgt lega
bila nangis depan diorang
lega....


;D

apepun
cuaca diramalkan ok...
;)

disebabkan buzy skit...
nak usaha biasakan diri dalam new environment mmg cmni...

xpela...
ada macam2 nak tulis,
biar jadi draft dulu...

ada masa dalam minggu depan,
baru Azrin huraikan semuanya...

Insya Allah..
SMILE...
;D

yeay-yeay...~~ ^_^ ~~

p/s: tergelak bila baca ayat ni

andai dirimu adalah air mata,
pasti aku xkan menangis
kerana aku x sanggup kehilanganmu...

wahahaha...

Wednesday, June 23, 2010

Penyakit itu adalah rahmat..~


Mau pendekkan cerita.
Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, yang buruk itu adalah dari kesilapan manusia sendiri...
Moga-moga Allah menerima taubat kita...

Sekiranya kita didatangi musibah,
Janganlah kita menganggap itu adalah masalah...
Khususnya apabila ditimpa sakit...
Nak highlight kat sakit kepala and rasa mengantuk je
sebab tu penyakit BASIC sume manusia pernah rasa...


kalau difikir dari satu sudut yang terpencil dalam akal fikiran kita
cuba tny diri Azrin sendiri ye...
setiap kali ada ceramah ilmu dari lecturer or orang yang lebih berilmu
Azrin kerap rasa bosan dan mengantuk...

nape ye?

Actually,
kalau Azrin nak tau
rasa mengantuk tu adalah penyakit daripada syaitan untuk melemahkan akal fikiran manusia ketika ingin menuntut ilmu
time tido, kena tdo tau...
kalau nak boost time malam yang khusus untuk tdo
take a nap waktu sebelum Zohor eh...


masalah MIGRAIN pulak...
sebelum nak ikhtiar makan panadol or paracetamol
bacalah surah yang paling pendek sekali dalam Al-Quran
Surah Al-Kauthar..(nama telaga syurga)
Baca and selawat dulu sebelum minum air bersama ubat tu...
Insya Allah

apabila kita sakit
tentu kita mengharapkan untuk sembuh
tentu sekali kita akan berdoa pada Allah
sebaik-baik doa adalah doa yang disertai dengan rasa tawakal dan rendah diri pada Allah
Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya

yang bestnya
Surah Al-Kauthar yang pendek, senang baca, senang hafal ni
boleh diamalkan bile-bile je...
time nak masak air, bancur air, hidang air...
Best..~
;D

minum air saja x cukup...
jika nak sihat semua tubuh badan
perlu ada jantung dan peparu yang sihat
sel darah yang sihat (kurang kandungan kolestrol, gula dan garam)
bagaimana nak berusaha ke arah badan yang sihat pulak?

mestilah kena BERSENAM...
;)

kalau x sempat nak joging pun,
memadai kalau naik tangga instead of lift
ataupun, parking kete jauh2 skit
sesat x ingat parking pun xpe...
exercise...
hehe.. ;D
(macam ada pengalaman je.. ;p)

ada satu pengertian yang luas maknanya...
khusus untuk renungan Azrin bila terbaca part ni...

Asal BANJARAN adalah daripada beberapa buah GUNUNG
Asal Gunung adalah dari beberapa buah BUKIT
Asal BUKIT adalah dari TANAH

TANAH yang dikenakan TEKANAN
Wahai TANAH
Janganlah kau anggap TEKANAN itu sebagai BEBANAN
Jadikanlah ia sebagai PENGORBANAN yang kau lakukan
untuk melihat suatu KEINDAHAN...

seorang PETANI yang BAIK
akan BERBAKTI kepada TANAH
tanpa rasa EGO dan ANGKUH
PETANI itu terus-menerus menimba ILMU dan BERUSAHA
untuk membajak, dan menyemai BENIH yang BAIK untuk si TANAH
Semakin banyak ILMU dikandung
Semakin tunduk pula diri PETANI itu memandang bumi

Apabila si TANAH diserang SERANGGA PEROSAK
PETANI itu lah yang menyembur RACUN SERANGGA
Apabila si BUAH dimakan HAIWAN
PETANI jugalah yang melindungi BUAH tersebut daripada ROSAK

TANAH yang BAIK
adalah
TANAH yang dijaga RAPI oleh si PETANI yang BAIK

Wahai TANAH
jagalah KEBERSIHAN dan KEMULIAAN mu
jangan biarkan PETANI JAHAT untuk berniat
menghumban SISA TOKSIK dan SAMPAH SARAP
tanpa sebarang rasa BERSALAH...
ke atasmu...

Sentiasalah Berdoa agar hadirnya PETANI yang BAIK
untuk mencurahkan segala KHIDMAT dan BAKTINYA
untukmu
khas buatmu...
;)
Amiin..~

Saturday, June 19, 2010

KERJASAMA

Together we make each other strong...
x jadi nak wat post yang terakhir
sebab perjuangan x harus dihentikan
diri sendiri harus diingatkan



sarat dgn pengajaran...
sekiranya sumer haiwan ini bekerjasama saling membantu,
mereka tidak akan pupus
Each of Everyone Is SPECIAL...
We're NOT the SAME
We're BEST in our own way
there must be a LEADER that can combine ALL of US
so that we can USE our STRENGTH
DEVELOP our WEAKNESSES
and HELP among each other
kena cari rakan
kena cari keserasian
kena cari kekuatan
kena tolong sesama insan
dalam mengejar satu matlamat yang JAUH
matlamat yang DEKAT jangan dilupakan
memang betul
hati budi manusia susah ditafsir, diramal
tingkah laku manusia sukar untuk difahamkan
tapi Percayalah
manusia ada satu LUMRAH
mereka suka akan kebaikan
mereka akan terdetik juga melakukan kebaikan

Wednesday, June 16, 2010

mungkinkah ini yang TERAKHIR..?

post untuk ni bg Azrin sangat special..KEJAYAAN

sbb erti dia sangat meluas bagi setiap individu...



setiap orang mesti ada IMPIAN..

jika ingin menggapai KEJAYAAN...

kita perlu ada USAHA



impian tanpa usaha hanyalah sekadar angan-angan

manakala

usaha tanpa impian pula xkn bawa kita ke mana-mana



Azrin nak share some inspirations skit



Jika kamu hendak menjadi seseorang dalam hidup

ataupun ingin mencapai sesuatu

maka selalu lah dengar kata hatimu



Sekiranya ia tidak memberi sebarang jawapan

Pejamkanlah mata...

dan fikirkan kedua ibu bapamu



lihatlah, kamu akan dapat mengatasi segala halangan

Semua masalah akan selesai

Kejayaan pasti akan jadi milikmu

Hanya milikmu



(Credit to Karan Johar, from Kabhi Khushi Kabhi Gham)



bila sebut pasal ibu bapa ni...

mesti akan terlintas dalam fikiran kita



bahawa..



Redha ALLAH bergantung pada Redha ibu bapa...



Azrin ni masih cetek serta daif lagi tentang segala ilmu...

apa yang Azrin ingat-ingat lupa ni..

Azrin akan cuba sampaikan sebaik mungkin ye..

Maaf atas segala kekurangan..

ini hanyala sekadar peringatan..

khususnya untuk diri Azrin sendiri yang terlalu banyak wat kesilapan...



Secara hakikatnya,

takde ibu bapa pun yang sanggup melihat anak-anak mereka sedih mahupun gagal dalam kehidupan...

Jadi..

sebelum BERJAYA, kita mesti BERJUANG

sebelum dan semasa dalam PERJUANGAN, kita mesti MENGAUT/MENIMBA ILMU



macam mana nak dapat ILMU?

belajar dari GURU (sesiapa pun adalah guru...terpulang atas kita utk terima ke x)

belajar dari KESALAHAN

belajar dari PENGORBANAN

belajar dari PENGALAMAN

belajar dari TELADAN



sepanjang PERJUANGAN itu lah... anda akan mengumpul KENANGAN

ada pahit.. ada juga yang manis...~



tapi..cuba bayangkan

apabila anda sudah tua kelak

anda pasti akan tersenyum pabila terkenang kembali akan detik-detik kesusahan anda sewaktu anda ingin mencapai satu pengertian yang begitu bermakna sekali dlm diri anda..



kepuasan tu tentu xdpt diungkap dengan kata-kata...

pengalaman yang anda dapat selepas kepayahan anda juga itu sangat berguna untuk zuriat anda kelak... ~~



waaah,,Azrin... terlalu mudah untuk berkata-kata
boleh ke buat???
again, skali lagi Azrin ulang...
pengertian kejayaan sangat berbeza bg setiap individu...
bergantung pada impian serta keupayaan masing-masing untuk mencapai SUCCESS yang kita idamkan...

Insya Allah...

Maka, berakhir la sudah post kali ni..
Azrin rasa... mungkin ini yang post terakhir..
ataupun mungkin tidak...
ntah lah... xtahu...

actually, byk faktor sbnrnya...
Sesungguhnya yang pahit itu adalah sedikit, yang manis tu melimpah...- Ustz. Asni Mansor
Maafkan andai terkasar bahasa...

kalau kita merintih dengan dugaan yang kita alami skrg
bayangkanlah bagai mana dugaan yang umat islam terima dahulu, akibat penyeksaan orang Quraisy..

terpulang pada anda untuk beri macam2 andaian/ penilaian kat Azrin
terpulang pada anda juga untuk absorb apa-apa cebis ilmu yang x seberapa ni pun

I just want to say...
Siapa lagi nak teruskan perjuangan Rasulullah s.a.w untuk generasi akan datang kalau bukan kita?

kita harus berjaya...mesti berjaya...
maka dengan itu...

jom nyanyi jap... ;D

Umat Islam harus cemerlang
Hari ini, mesti lebih baik dari semalam...
Jangan buang masa
Siapa kata kita tidak boleh
Kita ada Allah Maha Kuasa
Kita punya kuasa tenaga
Doa sebagai senjata
Umat Islam sentiasa boleh

Tuesday, June 15, 2010

I'm sorry...~

I am so sorry
i wasnt supposed to publish the previous entry "Be serious in Games"
it was spontaneously come out from my head
and i'm technically "washing" / purifying it from impurities...

fuh...penat
MUSUH paling besar dalam diri kita adalah NAFSU kita sendiri
entry lepas bila 1st Azrin baca, macam klaka
bile 2-3 kali baca.. macam sia-sia pulak
rasa malu pulak ttbe berkata mcm tu..
haish...
menyesal..

biarlah ini jadi pengajaran terutama skali kat Azrin
tu je kot..~

Monday, June 14, 2010

Dulu Lain, Sekarang Lain..~



tipu la kalo manusia x pernah marah

Bumi mana yang x ditimpa hujan

kalau x, masakan tanah boleh jadi subur

;D


hidup ni perlu ada keseimbangan

kalau gembira, akan menangis

kalau suka, akan duka
kalau marah, akan pula jadi ceria

take it EASY



Azrin faham perasaan marah ni
sbb Azrin pun admit ada baran jugak
cuma bila kita tersedar dah termarah teruk2 tanpa disedari x seimbang dgn kewarasan akal tu
cepat2 la mintak maaf balik
nnt hati rasa x tenang nak hepy dalam kesedihan orang lain
exspecially orang yang paling rapat dan paling kita sayang

kalau orang marah kita
sebaik2nya maafkan la mereka
cari orang yang lebih kool dari coolness kita
untuk men'cool'kan perasaan kita yang sedang bergelora




kalau orang kata belakang, kutuk2 kita
boh layan saja mereka tu
kadang-kadang kita x sepatutnya kisah sangat apa yang orang nampak pasal kita
kita harus tau apa kita nmpk dalam diri kita

Manusia ada IMAN,
manusia ada AKAL,
manusia ada NAFSU..
maka pilihlah sendiri YANG MANA SATU...


jangan la marah-marah ye...
nnt cepat sakit
cian la kat jantung anda
kena pam darah laju-laju
suruh otak kasi impuls kawal kelajuan dia
tarik nafas dalam2...
Alhamdulillah...
;)

Thursday, June 10, 2010

Summary Al-Quran

Ibu Al-Quran...

Wajib kita baca 17 Kali Sehari...

2 kali pada waktu Subuh

4 kali pada waktu Zohor

4 kali pada waktu Asar

3 kali pada waktu Maghrib

4 kali pada waktu Isyak

Kalau lebih, lagi bagus...

SIMPLE..

Dengan menyebut nama-Mu ya ALLAH

Yang Maha Pengasih, Penyayang

Segala puji bagi-Mu ya ALLAH

Pemelihara seluruh Alam raya

Engkaulah Maha Pengasih dan Penyayang

Yang Menguasai Hari Pembalasan

Hanyalah kepada-Mu kami menyembah

dan pada-Mu kami mohon pertolongan

tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus

jalan orang-orang yang Kau beri nikmat

bukan jalan mereka yang Kau murkai

dan bukan pula jalan mereka yang sesat

pabila kita susah, kepada Allah kita harus meminta pertolongan

pabila kita senang, kepada Allah juga harus kita panjatkan segala kesyukuran

Allah Maha Berkuasa ke atas segala sesuatu

seiringan dengan itu

kita harus berselawat ke atas Rasulullah s.a.w

mengenang segala jasa, pengorbanan kesulitan baginda dlm menyebarkan ajaran Islam

mukjizat terbesar Rasulullah s.a.w adalah AL-QURAN

As-Sunnah merupakan amalan

pegang baik-baik, insya Allah kamu tidak akan sesat...

p/s: back to basic merenung makna Al-Fatihah... simple... jalan yang benar lagi lurus(go straight, dont belok2)... tapi mengapa ramai susah nak ikut? (di situlah hadirnya syaitan)

Wednesday, June 9, 2010

Melihat Kepenatanmu (Wahai Isteriku)


Rawan hatiku
Wahai isteriku
Melihat kepenatanmu
yang tidak pernah jemu
menyediakan menu
untuk harian keluarga ini
meringankan beban di bahuku ini

Wahai isteriku

setiap kali ingin ku gantikan

keletihan mu itu

dengan curahan kasih sayangku

Ambillah keceriaan ini

dambakan ia di dalam hatimu

biar menjadi salju

yang menyejuk kalbu

Jiwaku sentiasa merintih

ingin saja aku hapuskan segala

bebanan yang ditanggung

biar aku rasakan sendiri

kepenatan itu

biar ia menguji kelakianku

yang sesekali angkuh

dengan sifat kepala batu

p/s: Impian Kasih- UNIC kat 4shared.com (klik di sini IMPIAN KASIH)

credit to AMRAN ZAKARIA , Damai, KL

Keindahan seorang WANITA





Wanita itu adalah anugerah

bukannya

harta benda

yang boleh dimiliki, dijual beli, di'trade-in', diguna pakai sesuka hati mahupun ditukar ganti




Wanita adalah penyeri

Jom kita hayati kisah kejadian Siti Hawa setelah ALLAH mencipta Nabi Adam

kesepian Nabi Adam jelas menggambarkan segalanya

walhal Nabi Adam boleh menikmati segala macam nikmat Allah dalam syurga



boleh ikuti kisah selanjutnya kat link bawah ni...




untuk menyelidik dengan lebih lanjut

boleh kaji tafsir Al-Quran

Surah AL-BAQARAH



Wanita adalah Pendidik Zuriat yang paling Utama

dari janin yang dikandung dalam rahim, susu untuk bayi yang baru lahir, tangan yang mendodoi bayi hingga terlena...

hanya wanita sahaja mengerti perit jerih daripada pengorbanan itu



dalam talkin,

setiap jenazah mesti dinasabkan (bin/binti) dengan nama ibu

begitu hebat skali peranan seorang wanita



pernah anda terfikir kenapa uterus itu dinamakan sebagai rahim?

rahim bermaksud penyayang

rahim berfungsi seolah2 sbg kusyen utk bayi

melindungi bayi dari hentakan mahupun gegaran

disebabkan itu

dari azali lagi

wanita mmg dikurniakan dgn sifat penyayang kpd anaknya...




p/s: sangat mengagumi Sumaiyah.. sanggup berkorban demi agama

boleh download lagu Sumaiyah- Hijjaz kat 4shared.com

Honey-Lemon Juice


Life...
Kehidupan...
Ad-Din...
dalam kehidupan ada cabaran
cabaran itu boleh diibaratkan sebagai a GLASS OF LEMON JUICE
sangat berasid dan pedih
semakin kita minum jus tersebut dgn seadanya , semakin ia menghakis perut kita
oleh itu..
adalah lebih baik sekiranya kita bubuh madu dalam jus lemon tersebut
pabila dikacau
baru la seimbang rasa enaknya
ada masam, ada juga manisnya
minum dengan air panas..
lagi sihat tubuh badan...
;)

Tuesday, June 8, 2010

Tears of Joy

....

...

...

not verbally spoken

too much to explain

too much to tell

at last, i just keep all of them in silence

terima kasih yang x terhingga kat 'pakcik' sbb tolong papa wikend lepas...

ringan skit bahu and otak papa

terasa diri ini sgt useless pulak 2 min yg lepas

padahal bukan ni pun sebenarnya yang dirasa

hoho..

80% daripada harapan skrg byk di explain kat lagu ni..


a family that eats together, stays together will stay together..~

insya allah.. amin...

;)

nak honeymoon pun, angkut sume family dalam satu bus..

baru meriah..~!!

:D

Saturday, June 5, 2010

You Raise Me Up

Father's Day Special

on 20th June every year

I adore him

(pandai pujuk saya lepas marah2)

I Love him

(always concern and tolong bila sy susah)

I admire him

(the way he handled every problem)

adeq sayang papa..

YOU RAISE ME UP

TO MORE THAT I CAN BE

Suatu hari di Hari Raya..~

Walaupun belum puasa lagi

inilah yang ku harapkan

sempena hari raya tahun ini

puasa ni suatu tanggungjawab

setiap 1 syawal bukan sahaja menandakan satu kemenangan

bahkan sebagai kayu ukur bg pencapaian seorang muslim

atas segala amalan yang dilakukan kepada yang Maha PEncipta

aku insan yang daif

aku insan yang lupa

aku insan yang leka

oleh itu, aku harus mengingatkan diri aku mulai sekarang

akan tanggungjawab ku pada bulan Ogos ni...

Lailatulqadr..

sesiapa yang bertekad untuk berubah ke arah kebaikan

pada Ramadhan

insyaallah dia akan berubah...

Moga-moga Allah kabulkan...

walaupun perubahan itu hanya sedikit...

xpe..

slow and steady wins the race

amiin...

Friday, June 4, 2010

Gelaban-gelabah Rebit..~

gile gelabah skrg...

(agi idup.. agi gelaban...) tiru ayat falsafah IBAN jap.. ;p

bukan suh gelabah2 ye...

maksudnye selagi hidup, selagi tu kena berusaha.. (lebih kurang maksudnya mcm ni la kot.. )

rebitputih jd kelam kabut skit smp wikend ni...

nk lompat, guling2 pun x senang sbb rumah sepah2...

inginkan rumah untuk menjadi sebuah TAMAN, alih2 jd TAMAN kepada labah-labah pulak




blog ni mmg kena kemas...

buang ape yang xperlu dulu

sapu bersih-bersih

pastu baru buh pokok bunga...

Azrin suka bunga matahari , tulip and lavender

walaupun bunga lahir Azrin adalah Narcisuss (blur2 la dgn species ni)


so kesimpulannya di sini... baru nak berjinak2 dgn bahasa JAWA..

bile si Rebit ni nak gelaban... dia akan jadi gelabah.. (elok sangat la tu... ;p)

p/s: Azrin, sila control si Rebit ni elok2 ye... pantang dicucuk... terus nak gigit org smp berdarah... wooo...

Saturday, May 29, 2010

must I say SORRY

kalau korang sedih,
aku pun sedih jugak

aku sangat ingin mendalami apa sebab kalian bersikap demikian
aku faham kalo korang x sayang aku
masakan korang boleh terasa hati dengan aku

aku x perlu mintak maaf
aku seharusnya buat lebih daripada itu
buat anda semua gembira semula

kalau kalian tidak gembira
kegembiraan aku takkan bermakna
sungguhpun kita semakin dewasa
boleh berfikir dan membuat keputusan sendiri
xbermakna kita x perlukan rakan2 lain untuk mengurangkan beban kita, kan?

i can feel, the bond is still tight
i can feel u;re also sad

if u need me...
seriously
i'll always be here..

I'LL SEE YOU IF I CAN..

p/s: we're still best friends, buddy... ~

Terkenang zaman DAIF..~

hidup perlu ada masalah

untuk kita belajar sesuatu...

hari ni rasa mcm nak pengsan

mengidam pun ada...

huish... pelik2 sungguh!

terkenangkan zaman daif... dulu daif, skrg pun daif jgk...



daif ILMU

daif TINGKAH LAKU

daif EMOSI

daif KUDRAT/ UPAYA



nak teringatkan balik zaman susah2 payah aku bermula dr aku kecik2 dulu...

1) daif SESAT

masa umur 7 tahun, aku suka terleka dgn benda yang best2

smpaikan terlepas dr pimpinan papa kat shopping kompleks

time tu, papa sibuk beratur nak redeem free gift...

alhmadulillah, pakcik teksi datang tolong hantarkan aku balik rumah.



2) daif SUSAH

nak menuntut ilmu yang sangat payah dugaannya

nk g tuisyen lepas habis sekolah

pukul 1.25 thari hbs

naik bus ke pudu sampai 40 minit



PUSAT TUISYEN MARTIN nama tuisyen ku diberi

jarang lunch, duit nak save utk emergency kalau salah naik bus

kadang2 bile dah save seminggu

rasa seronok sangat bile dpt beli kfc colonel burger yang dulu rm 1.70 tu

skrg dah naik jd rm 2.50

----banyak giler daif SUSAH, terlalu panjang untuk dihuraikan-----


3) daif SAKIT

pernah sakit time PMR, SPM

sakit time exam

menggagahkan diri masuk dewan

sayang nk give up time2 berjuang

walau badan x kuat sangat





4) daif SUKAR WAT KEPUTUSAN

enjin kena ada spark plug

br boleh start

bile tgh konfius

kena ada org bg signal

br aku boleh nampak/ analisis setiap destinasi pilihan yang aku akan tempuhi



5) daif NAKAL

mengada x bertempat

kenakalan ini tidak boleh dipaksa

dia dtang dengan sendirinya



6) daif MUDAH TERPENGARUH

manusia... mudah lupa.. mudah juga terleka...

aku juga tidak terkecuali daripada itu



7) daif SINGLE TASKING

brain processor aku laju kalau aku fokus kat 1 benda secara satu persatu

currently, my fokus is definitely on my family... ujian teramat berat untuk kami sekeluarga...

sumenya atas kuasa Allah... sebelum tawakal, aku kena fight sebaik mungkin sekuat kudrat

yang aku ada sekarang..


8) daif DAIF

rasa x berguna sgt2 kalau xdpt melakukan sesuatu smpai berhasil...

rasa benci sgt kat diri sendiri bile melihat orang lain dalam kesusahan...

rasa sedih apabila sesuatu yang kita cuba tonjolkan demi kebaikan orang lain itu disalahertikan ataupun diperemeh-temehkan...


LESSON LEARNT
--manusia dicipta dengan berbagai-bagai kelemahan supaya mereka saling melengkapi serta menegur kesilapan masing2

--haruslah kita berusaha sebelum tawakal kepada-Nya

--the WORST mistake is not to believe in yourself, niat yang baik tidak akan ALLAH kecewakan

p/s: everything has become clear now.. DOA.. ~

Wednesday, May 26, 2010

Away kejap...~

(berangan jap..)

i'll be back soon..~
xlama pun..
kejap je...

;)

minum kopi...
cicah dgn roti...
suka suki senang hati..

nak cari story best2 once dah rasa nak blog nnt..

;D

hee!

thank you ALLAH, thank you everyone... ;D

p/s: mama nak ajar masak puding roti pisang esok... dgn ini secara sukarelanya saya ingin jd tukang pengacau, pnyibuk, penrasa x bertauliah, pembuat org geram, in a nutshell, jd khadam... hihihihi... ;D

Tuesday, May 25, 2010

Killing Trivia


DO or DIE question..

you would rather DIE being shot in the head ???

or...

drown in the sea??



thinking...

thinking...

thinking...


you might think it is crazy to answer this question...
i also agree... at the beginning..

it's not crazy digest this kind of weirdos...

you can relate it into your daily life..
dalam bahasa omputeh...
ditelan pahit, dibuang sayang

hahaha.. ;p (ada kaitan ke dgn soalan nak mati td?)

my final answer is
i'd rather die being shot in the head

reason?
i spent less amount of time to suffer
of courze , nobody wants to die when he/she knows that the 'time' has finally come

tp ye la kan...
we can never gain or lose both

mati lemas ni teruk sgt... kalau pandai berenang skali pn, belum tentu boleh survive dgn pukulan ombak...
belum tentu boleh survive bile terminum air masin banyak sangat
belum tentu boleh survive tanpa makanan

hari ni.. bukan sengaja suka suki nak merepek... tp segala persoalan puitis, kritis dan kreatif telah berjaya dijawab hasil drp forum perbincangan dua hala dan akhirnya mendapat kata sepakat hinggakan membawa berkat... (ayat xble blah ;p )

ada setengah masalah xdpt diselesaikan skrg...
so, kena waspada dgn setiap tindakan pada waktu kini agar tidak melarat di masa hadapan

nak kawal layang-layang xleh tarik tali dia kuat-kuat... nnt boleh terputus...



ada setengah masalah perlu dselesaikan secepat mungkin
kalau dibiarkn lama-lama lagi truk masalah tu melarat

beli racun perosak or racun lalang kalo nak jaga pokok dgn selamat


p/s: blessful evening...there must be price for the priceless gift.. intentionally make it hard to avoid 'sumthing' in silence...

Saturday, May 22, 2010

Yang Tercinta

SMAPK
sekolah ku yang tercinta
kami belajar, kami dididik
oleh guru2 berwibawa
bagi mencapai cita-cita
FALSAFAH PENDIDIKAN NEGARA
pelajar Islam insan bertaqwa
berjihad, berkorban bersemangat waja
berazam tinggi disiplin diri
Al quran As Sunnah panduan kami
(satu rangkap lagi dah x ingat)
guru-guru smapk...
apa khabar?
saya amat terhutang budi dengan kalian
x mampu dibayar walau segunung emas sekalipun...

Rindu..~

aku masih perlu belajar

belajar untuk menyayangi
belajar untuk menghargai
belajar untuk mempelajari


pls jaga diri baik2
pls doa byk2 supaya diri sentiasa TERPELIHARA
sayangi keluarga
hormati orang tua
kurangkan sikap bersuka-ria
tambahkan sifat toleransi dan saling menolong


sayangkan diri
untuk kebaikan kamu kelak


dambakan diri pada Ilaihi
Always pray for what you DESERVE, not what u DESIRE


aku rindukan kedamaian
hijauan tumbuhan
deruan angin petang
desiran pasir pantai
tanah subur meluas


aku rindu utk melihat bintang di langit
yang selama ini amat sukar di lihat ketika aku di Nilai, Negeri Sembilan


aku mahukan semua itu
semua untuk mata
semua jua untuk 'mata hati' ku

dah xnk tgk bintang kat youtube lagi

p/s: we have to sacrifie something in order to get another thing..
aku dah x mahu apa2 lagi... kerana aku tak sanggup meghadapi kehilangan lagi...


indahnya... damainya...permainya... tenangnya.... hembusan bayu... titisan embun pagi...

Friday, May 21, 2010

Guidance

O Allah
please give me the strength
please give me the guidance
please give me the protection
i just want a heart of peace and tranquility..

crystal clear water...



Alhamdulillah


everything and everyone has settled down


lessons learnt are very precious


(mesti ada mukadimah kiasan dulu)


i'm still waiting for the placement


i'm currently 'building' a structure



rangka, pasak br nak ditegakkan


di samping mengkaji struktur tanah, serta keadaan cuaca


kadangkala panas, kadangkala lembap


boleh juga angin ribut dan petir


apetah lagi tsunami



ada orang suka perhatikan awan


ada orang suka perhatikan matahari terbit


matahari terbenam..


bintang pada waktu malam


bulan ketika separa, sabit mahupun purnama


tumbuhan serta haiwan


gelagat manusia


aku belajar memerhati itu semua tatkala aku berada di GEMS


aku diajar untuk melihat selama ini yang aku lihat ketika vacasion holiday je


aku amat menghargai kenangan tersebut


walaupun perbuatan itu kerap disalahtafsirkan


aku ingin mencapai ketenangan selain dari kejayaan


kejayaan yang mempunyai pengertian yang luas serta merangkumi pelbagai aspek



inilah masanya


THIS IS IT..


the journey of adventure now begins...

Family



Its good to be home
~(^_^)~
sayang mama, papa, kak lin, ain, aboy, min
kucing2 skali
bile nak ada rebit bucuk pulak ni..~
hohoho...


Thursday, May 20, 2010

Bahtera Kehidupan...




1 bahtera

1 nakhoda

1 arah
No WORDS... i'm speechless.. i'm voiceless... or perhaps, i am weak in vocabulary to express what is inside my mind...
its about the jouney of life...
my student life is just ended
now i have to learn by heart, by mind
searching the answer either by asking people or myself
di dalam GEMS, aku diajar untuk merenung jauh
aku diajar untuk merealisasikan impian
aku diasuh utk berdikari menyelesaikan masalah sendiri
although aku ni hampeh, haprak, ntah ape2, crazy, clumsy, lazy, silly whatsoeva
aku perlu lebih belajar
lipatgandakan usaha untuk menjadi wanita mithali untuk bakal keluarga baru aku
aku x mampu memegang tanggungjawab sendiri tatkala aku memikirkannya
aku perhati sekeliling rumah
aku perhati mama ngn kerja rumah n mendidik aboy, shazmin
aku perhati kak lin dgn baby 3bulan dia, azryl daniel
aku perhati kak ain, nak amik lesen keta sambil kerja
aku perhati diri aku...
yang masih terkapai2 xtau mana arah nk tuju
jalan dah mula bercabang
aku terhenti di tengah
xmampu lagi melangkah
aku xmampu mengadu
sebab aku sendiri pun x faham ape yang aku mahu
di dalam hati yang tenang ni, ada secebis kekusutan
aku x mampu mengatakan ya mahupun tidak
ombak yang berhempas pulas ni
aku perlu menanti sehingga ia reda
di sebalik kegembiraan pulang kerumah
aku takut
aku gelisah
aku risau
bgaimana nasib aku pada kehidupan br nnt
sebuah pokok
perlukan udara, cahaya, serta air
udara untuk dihirup
cahaya untuk mendapatkan makan
dan air untuk kesegaran dan kesuburan
dalam konteks tersirat yang aku faham
pokok boleh diibaratkan sbg sekeping hati
air bg pokok diibaratkan sebagai ilmu yang terpendam dalam dada
cahaya pula diibaratkan seperti teladan dan tunjuk ajar yang baik
udara pula merupakan ketenangan dalam hati
oleh itu
bg memiliki hati yang sihat
harus ada elemen seperti yang disenaraikan di atas
aku hny manusia
mesti berusaha sedaya upaya
kemudian berharap pada takdir
aku x boleh selalu berfikir
kerana itu lebih menyakitkan
apabile kita tidak memulakan sebarang penyelesaian

aku perlukan lebih penyucian jiwa
aku perlu jd lebih baik dr semalam
aku x harus begini
please...
Azrin, change yourself for the sake of better future

Sunday, May 16, 2010

Lemas...Rimas...






xlarat dah weih

cpatla hbis Workshop

cepatla masa berlalu



i dont want this anymore

nothing...


Dear God,
please give me strength
please hear my plea
please give me courage
please give me tranquility
please protect me
please help me...
i'm SCARED
I've had ENOUGH
i'm TIRED
i miss EVERYBODY
Where is the LOVE..???
Where is the HOPE..???
penatnya...rimasnya...
x jemu2 lagi ke berdendam..?
besar sgt ke salah aku?
letih...
rindu ketenangan, kasih sayang, keikhlasan, kejujuran dripada insan-insan yg aku trust
x baik mengeluh
aku kena menempuh sume ni
ye...
wpun minda aku masih kuat
tp badan aku x mampu...
aku sendiri x nk menengking
lagi skt kepala
lagi sakitkan hati
lagi menambahkan benci
bila aku berdiam
semakin aku memakan diri
aduih...

Saturday, May 15, 2010

Iron Man 2


Tony Stark has gone crazy

privatizing the national peace and security


(best lagi cakap loghat kedah... huhu)


aku blur2 skit nape rating Iron Man 2 ni 4 star

meby sbb Tony Stark ni agak weird

sewel perhaps..


Overall,

aku hanya boleh komen yang aku suka personality Tony Stark je

cool, unpredictable, adventurous, naughty, witty, cunning

wooahh

too many

even dia x perfect, in a sense that people may not feel comfortable to deal with him

but i personally think that he is unique in his own way..



part yang x best aku rasa kureng sket adalah time dia

pakat dgn Rhodey utk bunuh

Ivan Vanko (Whiplash) tu

guna teknik kanak2 la

macam kame2 ha dalam Dragon Ball tu je


kalo byk lompat2, pecah2 bangunan

lambung2

br nampak effort CGI scene yang lebih powerful and dynamic sket...

(komen je lebih, kalo suh wat bknnya aku reti pun... ;p )


comel part gaduh2 manja and scene nak flirt dgn Natalie/ Natasha..

x comel part gaduh2 dgn Whiplash je


p/s: aku x harap org yang hebat2... just boleh memahami dan seirama dgn aku yang weng ni je..plus, ada JANGGUT macam TONY STARK... heheheh.. ;D

Wednesday, May 12, 2010

Office Management




A million thanks to Encik Amir Redza

;D


he has shared a lot of tips, knowledge and experience


I am so glad to meet a person like him


Alhamdulillah..~


I hope that I will apply those valuable inputs for my career soon

office layout, ergonomics, social, politics..

p/s: Almost recovering...

Tuesday, May 11, 2010

Video Merepex..



Easy with the blues...
Chill in...














p/s: lagu korea yang orang pernah rekemen... layan je~

Monday, May 10, 2010

Ada Apa Dengan Cinta?

Citer ntah hape2..
biase je kot..
But
I like the songs
exspecially KU BAHAGIA
suitable for the memory today
thank you for brightening my gloomy days..
;D



Di atas bumi ini ku berpijak

Pada jiwang yang tenang di hariku

Tak pernah ada duka yang terlintas

KU BAHAGIA

Ingin ku Lukis semua hidup ini

Dengan cinta dan cita yang terindah

Masa muda yang tak pernah kan mendung

KU BAHAGIA

Dalam hidup ini

Harungi semua cerita indah ku

Saat-saat remaja yang tak pernah bisa terulang

Ku ingin nikmati segala yang ada di hadapku

Kan ku tanamkan cintaku dan kasihku

agar KU BAHAGIA

p/s: 1 week to go... ;D

Sunday, May 9, 2010

Thank You for the Permission

Cemburu itu indah
Cemburu juga merupakan sebahagian daripada ibadah
masa dulu2 aku slalu blur2 dgn ayat ustazah ni
skrg br boleh digest skit2...
;)
esok petang , mungkin angin sepoi2 bahasa akan dtg menghembusi
tapi, aku juga khuatir jika hujan akan menjelma lagi...
So..
The THEME for this entry tonite
is..
U . M . B . R . E . L . L . A.
jom layan jap gmbr pelik2 ni
pahlawan ayu dalam game ape ntah... layan je la...
guna payung pun boleh blasah2 orang...


ada 2 handle la payung ni... kalau lenguh, si baju maroon tu boleh pggkan ;p
sebut pasal Maroon, dress code Corporate Dinner, anyone??


ni lampu ke payung?
apa2 pun boleh, apa yang x bolehnya...



pelik sbb tgn pmpuan ni x pgg payung
mebi dia pakai topi payung kot...




puas cari umbrella girl yang sopan
so far, ni je outcome dia
comel, cute, sopan, and bergaya...
xyah expose lebih2...
cpt jatuh harga nnt...


p/s: sukanya merepek2 cmni... blog walking, pix surfing, typing2... ;p



Saturday, May 8, 2010

Cactus in the Desert

title entry yang terpaling poyo skali pernah aku wat
hahahahha
;D
;D
;D
masa maghrib td
mmg
banyak setan
kemarahan aku telah di'provoke'
salah 'pakcik' yang sikit
BOOOOOOOOMMMMMMM
the 'volcano' has erupted
memang salah dia
agak besar
dia sendiri pun admit
tp aku rasa, aku boleh handle dalam keadan sabar dan tenang sbnrnya
cuma ttbe dpt tau time maghrib
nak wat cmne
bnd dah jadi kan...
bile dah settle, dah reda
surutnya air pasanag tsunami lepas volcanu eruption tu
boleh pulah si 'pakcik' tu kata
dalam hati aku ada 'GIGI TAJAM'
macam si Domo ni

hahahahahhaha
;D
;D
;D
dalam hati ada gigi tajam eh?
'pakcik' dah lama kenal saya kan?
'pakcik' sendiri tau hati budi dan tata bicara saya mcm mana
saya bukan sempurna
saya bukanlah seperti kuntuman mawar yang anda idamkan
saya ibarat bunga kaktus
sederhana serinya
tajam pula durinya
tiada pula harumnya
tetapi
kaktus inilah yang mampu membekalkan air ketika sang pengembara
dahaga di tengah padang pasir

poyo giler
(woit, azrin... dah la tu...)
tettt....
hahahhahaha


p/s: pas hujan lebat, volcano eruption, diikuti dgn tsunami serta typhoon... ;D mana sang matahari ni... ;D hohohoho.... coming soon..~
hari ni ada update gambar kat blog... byk pulak masa nak surfing... hee... ;p

Moments of Life

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails