Tuesday, September 15, 2009

Pabila Kawan berkawan kerana ADVANTAGE

senario manusia... 'menipu' untuk hidup...ada yang bermuka-muka... x faham la kadang2...masa final sem ni la byk manusia wat hal... dah jadi hosmet bertahun2, classmate berkurun2... ni ke hadiah penghargaan yang harus ku terima...

byk senario yang saya perhati sendiri di sekeliling... kawan menangis ssh nak cari... bukanla sy mintak dia menangis skali... cume nak mintak tolong hantar saya ke Hentian Bus Seri Iskandar yang 1.5km je dr UTP... terus bagi 2nd excuse xdpt hantar kul 9 weyh... saketnya hati...~ (usaha dah byk dipinta dr beberapa org... tp ni la reason yang paling xdpt terima)

saya tepon mak... kebuntuan kot... kawan makin lama makin menyepi skrg... busy FYP kot..~ sbb FYP la final year student jadi selfish sedikit rasanya.. kadang2 terpaksa amik advatange mintak bantuan org utk siapkan progress dpn SV..(ni xde kaitan dgn saya, skdr nk cr reason je)


kita jgn skali2 downgrade kemampuan org lain, mahupun x yakin dgn kebolehan diri sendiri... dalam dunia ni... persaingan sgt luas..nk dibandingkan dgn ilmu kita yang setakat lepas ijazah kejuruteraan tu... xpayah la yopp~ semua U kat MESIA ni ada engineering graduates... byk giler yang kredibiliti power2 di luar sana...gagaga... hampehssss betul sy sbgai diri sendiri... nak jd engineer pun rasa xberkemampuan.. pulak dah~

last2 skali mama pun ckap... ssh macam mana pun, ibu dan ayah jugak yang sedia nak tolong... "Yang penting, kita jgn slalu hrapkan org.. HARAPKAN pagar, PAGAR MAKAN PADI)" ttbe terpikir, byk pulak dosa kat mak ayah... kadang2 jarang kol... dengan alasan 'BUSY'.... padahal g sibuk kuar IPOH dgn kawan2.. kuar x btau... ni la kifarah dia... huhuhu T_T

sedih giler2 skrg... in the bright side, sebanyak mana kita bergantung dgn kawan kita... itu tak menentukan rezeki serta peluang pekerjaan yang kkita akan terima...yang penting, hidup mesti diteruskan... dan kawan jangan lupakan... biar berpada... tahu la topeng2 yang selama ni xpernah sy tgk...

pengajaran utk diri sendiri... sekiranya kita pernah tolong orang... jgn sekali2 mengharap, orang yang kita tlong tu akan berbesar hati tolong kita... meskipun mereka adalah hosmet, skewlmate, classmate,labmate, playmate, groupmate mahupun LIFEMATE kita sendirik CHECKMATE~!... jangan pula nak berkecil hati sekiranya mereka xmampu tolong, lalu memberi alasan yang ciput2 dan sopan ttp sebenanrya berat hati nak tolong... kerana sesungguhnya... kita sendirik yang xyakin dengan kemampuan diri kita... kita mampu cari penyelesaian...tp impuls2 saraf tu liat sgt nk bercantum utk cari alternatif...~ hohoho... YOU CAN DO IT, BABY..~ hahaha... 1st entry emo...~~


2 comments:

anjut said...

kill that parasite!I've killed mine.u knw what 2 do rite?huhu!

Norita Azrin said...

kalo la mereka itu seperti ridsect~~ hohoho... thnx dude!

Moments of Life

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails